Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de sucre en morceaux
- 125 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de beurre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 jaunes d'œufs
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée sel
- 150 g de framboises fraîches, et 6 framboises pour la finition
- 2 kiwis (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1062.5 kJ / 255 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 111.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème à la fraise et au yaourt
3 Std. 20 Min
Bagatelle au champagne et aux fruits rouges
3h 40min
Ananas fraise melba
30 dk
Minibrochettes de saumon, ananas et crevette
1h 35 min
Salade rhubarbe-fraise et fromage blanc
50 dk
Brochettes de poulet, sauce au kiwi
1 Std. 15 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 dk
Minestrone de fruits et crème au safran
40 dk
Crème brûlée à la fraise
3h 10min
Tiramisu aux framboises
3 Std. 20 Min
Mousse de fraises et framboises
20 Min
Verrine fraise-chocolat blanc
1 Std. 45 Min