Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de sucre en morceaux
- 125 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de beurre
- 30 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 jaunes d'œufs
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée sel
- 150 g de framboises fraîches, et 6 framboises pour la finition
- 2 kiwis (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1062.5 kJ / 255 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 111.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bagatelle au champagne et aux fruits rouges
3 godz. 40 min
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6u. 50min
Verrines crabe, melon et mayonnaise aux herbes
30min
Salade de jambon serrano au melon et crème à l'orange
20 Min
Salade de pâtes terre-mer
30min
Tomates cocktail farcies au guacamole
30min
Ananas caramélisé aux épices
50min
Gin à l'orange
10 Min
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45min
Salade de pommes de terre, saumon et aneth
35min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10 Min
Tiramisu aux framboises
3 Std. 20 Min