
Urządzenia i Akcesoria
Tacos z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
Salsa
-
ziaren kukurydzy, świeżych (ok. 1 kolba, patrz wskazówka)100 g
-
jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki130 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki130 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki110 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki110 g
-
papryczek chili jalapeño, świeżych przekrojonych na pół15 - 25 g
-
liści kolendry, świeżych10 - 15 g
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego30 g
-
soli½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
octu jabłkowego15 g
-
pomidorów przekrojonych na pół150 g
Tacos
-
krewetek, małych, obranych świeżych700 g
-
mieszanki przypraw Cajun (patrz wskazówka)2 łyżki
-
wody300 g
-
awokado2
-
tortilli pszennych6
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
401.5 kcal /
1679.9 kJ
Białko
22.7 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
46 g
Błonnik
8.5 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Sód
1231.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Tortille z krewetkami w kremowym sosie z chili
25 min
Fataya z łososiem i pikantnym sosem
2 godz. 10 min
Tacos z krewetkami i ananasem
50 min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 godz. 30 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
40 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min