Tacos z krewetkami

Tacos z krewetkami

4.7 92 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

Salsa
  • 100 g ziaren kukurydzy, świeżych (ok. 1 kolba, patrz wskazówka)
    100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
  • 130 g jabłek, odmiany Granny Smith bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 130 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    130 g brzoskwiń, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
  • 110 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    110 g czerwonej papryki, konserwowej, pokrojonej na kawałki
  • 110 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 15 - 25 g papryczek chili jalapeño, świeżych przekrojonych na pół
  • 10 - 15 g liści kolendry, świeżych
  • 30 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 15 g octu jabłkowego
  • 150 g pomidorów przekrojonych na pół
Tacos
  • 700 g krewetek, małych, obranych świeżych
    700 g krewetek, małych, obranych, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 2 łyżki mieszanki przypraw Cajun (patrz wskazówka)
    2 łyżki mieszanki przypraw z chili
  • 300 g wody
  • 2 awokado
  • 6 tortilli pszennych
  • kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1231.8 mg
Białko 22.7 g
Kalorie 1679.9 kJ / 401.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 8.5 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...