Urządzenia i Akcesoria
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Klopsiki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 czerwona cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 - 15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
250 - 300 g wegańskiego odpowiednika surowego mięsa mielonego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
15 g bułki tartej
-
1 łyżka sosu sojowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
olej do smażenia
Pasta Vodka
-
350 g makaronu, suchego, krótkiego typu rigatoni lub penne
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
10 g masła
-
15 g oliwy z oliwek
-
woda do gotowania makaronu
-
sól do gotowania makaronu
-
70 g koncentratu pomidorowego
-
150 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
40 g wódki
-
100 g śmietany UHT, 18% tłuszczu (słodkiej)
-
bazylia, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
827.5 mg
Białko
56.2 g
Kalorie
3428 kJ /
819.3 kcal
Tłuszcz
18.3 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
101.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Letni sos do makaronu z pomidorami i ginem
35 min
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Faszerowane gnocchi z sosem pomidorowym
1 godz. 20 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Makaron cannelloni nadziewany serem ricotta
1 godz. 20 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Makaron z fenkułem i sosem pomidorowym
45 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min