
Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
387.2 kcal /
1619.8 kJ
Białko
21.7 g
Tłuszcz
5.6 g
Węglowodany
62.1 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
989 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Placki z dyni z twarożkiem ziołowym i łososiem
40 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Kremowe purée z cheddarem i krewetki z chili
1 godz. 10 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min