Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
989 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1619.8 kJ /
387.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, łososiem i koperkowym dressingiem
30 min
Sałatka ze szpinakiem, rumienionymi krewetkami i owocami
15 min
Kotleciki z łososia nadziewane serem gruyère
1 godz. 30 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Bliskowschodni łosoś z ziemniakami i jogurtowym sosem
1 godz. 40 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min