Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
989 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1619.8 kJ /
387.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chłodnik arbuzowy
1 godz. 15 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1 godz. 20 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Hummus z pieczoną papryką (BLW, dla dzieci)
50 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40 min
Wytrawne muffinki warzywne z serem (BLW, dla dzieci)
45 min