Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 600 g batatów, pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 2 ząbki czosnku
- 120 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej, do smażenia
- 1 opakowanie łososia wędzonego na zimno, w plastrach (150 g)
- jogurt grecki, do podania (ok. 200 g)
- ½ pęczka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, do posypania
- sok z cytryny, świeżo wyciśnięty, do skropienia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1619.8 kJ / 387.2 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 989 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1sa
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35min
Wytrawny wieniec z wędzonym łososiem
2h 20min
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
30min
Purée z warzyw korzeniowych
45min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30min
Tofucznica
30min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3h 40min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1sa
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40min