Urządzenia i Akcesoria
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g batatów pokrojonych na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
2 ząbki czosnku
-
120 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 opakowanie łososia wędzonego na zimno w plastrach (150 g)
-
jogurt grecki do podania (ok. 200 g)
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego drobno posiekanego, do posypania
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
989 mg
Białko
21.7 g
Kalorie
1619.8 kJ /
387.2 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
62.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza na spodzie z batatów
1 godz. 5 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 min
Kotlety (croquetas) z łososia i ziemniaków
1 godz.
Placki pomidorowe po grecku i sałatka z rumienioną ciecierzycą
50 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6, TM7)
35 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min