
Urządzenia i Akcesoria
Warzywna zupa krem; Warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym; Lemoniada; Jabłka pod kruszonką
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
Jabłka pod kruszonką
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
8 jabłek (ok. 1000 g)
-
200 g mąki pszennej
-
100 g cukru
Lemoniada
-
2 cytryny ekologiczne, ze skórką, przekrojone na pół
-
1000 g wody mineralnej, niegazowanej
-
50 - 100 g cukru
Warzywna zupa krem i warzywa z kurczakiem, ryżem i sosem musztardowym
-
800 g filetów z piersi kurczaka bez skóry i kości, pokrojonych w 3-4 cm paski (patrz wariant)
-
300 g ryżu długoziarnistego
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
100 g marchewki pokrojonej w 3 mm plastry
-
2000 g wody
-
160 g oliwy z oliwek
-
3 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 ząbki czosnku
-
30 - 35 g mieszanych ziół, świeżych np. natki pietruszki, bazylii, kolendry, tylko liście
-
1000 g warzyw, mieszanych np. marchewki, cukinii, papryki, brokułu, kalafiora, pieczarek, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
10 g musztardy
-
120 g jogurtu greckiego w temp. pokojowej
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
1198.1 kcal /
5012.7 kJ
Białko
45.5 g
Tłuszcz
45.8 g
Węglowodany
155.5 g
Błonnik
16.3 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
1846.5 mg