Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1 żółtko
-
1
płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej - ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 750 g wody
- 4 plastry wędzonego łososia, pokrojonego w 2 cm paski
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 910 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 581.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1h 30 min
Roladki z ogórka
30 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Terrina z łososia i ricotty
4h 35min
Śledzie w sosie makowym
1h 30 min
Sałatka z łososiem, szparagami i młodymi ziemniakami
50 dk
Koktajl z krewetek
45 min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1sa 10 dk
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48hod.
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1sa
Tatar z suszonych pomidorów
15 min
Tatar ze śledzia
10 min