Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sera mascarpone, podzielonego na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 50 g jogurtu naturalnego
- 1 żółtko
-
1
płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej
lub 1 płaska łyżeczka skrobi kukurydzianej - ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 750 g wody
- 4 plastry wędzonego łososia, pokrojonego w 2 cm paski
- szczypiorek, świeży, posiekany, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 910 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 581.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1h
Suflet z boczku i jajek
40 Min
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 Min
Jajka faszerowane buraczkami
30 Min
Koktajl z krewetek
45 Min
Terrina z łososia i ricotty
4 Std. 35 Min
Pomidory nadziewane pastą z tuńczyka
35 Min
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1h 10min
Łosoś à la Wellington
1 Std. 20 Min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 Min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Babka mięsna
1 Std. 30 Min