Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Sos barbecue
-
4 ząbki czosnku
-
100 g oleju sezamowego
-
100 g pasty miso jasnej
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
-
15 g sosu sriracha15 g pasty chili
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
Boczek z makaronem
-
120 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
5 ząbków czosnku
-
75 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
10 g ziaren pieprzu czarnego
-
2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
600 g boczku parzonego, wędzonego, bez kości, bez skóry, pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
-
10 g trawy cytrynowej, suszonej1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) rozgnieciona
-
150 g makaronu jajecznego, suchego, o czasie gotowania 3 min150 g makaronu ramen, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1591 mg
Białko
42 g
Kalorie
4148 kJ /
991 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13 godz.
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Panko
1 godz. 10 min
Wolno gotowana jagnięcina z ogórkowym kuskusem i miętą (z osłoną noża miksującego)
9 godz.
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Boczek z kimchi
35 min
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2 godz. 40 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Golonka w sosie piwnym
2 godz. 20 min