
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Sos barbecue
-
4 ząbki czosnku
-
100 g oleju sezamowego
-
100 g pasty miso jasnej
-
40 g ziaren sezamu, białego
-
2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
-
15 g pasty chili
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
Boczek z makaronem
-
120 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
5 ząbków czosnku
-
75 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
-
10 g ziaren pieprzu czarnego
-
2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
-
1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) rozgnieciona
-
150 g makaronu ramen, suszonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1591 mg
Białko
42 g
Kalorie
4148 kJ /
991 kcal
Tłuszcz
76 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WOLNE GOTOWANIE
9 Przepisów
Polska
Polska