Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowany boczek z makaronem i sosem barbecue (z osłoną noża miksującego)

3.3 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Sos barbecue
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g oleju sezamowego
  • 100 g pasty miso jasnej
  • 40 g ziaren sezamu, białego
  • 2 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone na kawałki
  • 15 g pasty chili
    15 g sosu sriracha
  • 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
Boczek z makaronem
  • 120 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 5 ząbków czosnku
  • 75 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 3 mm plastry
  • 10 g ziaren pieprzu czarnego
  • 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 600 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
    600 g boczku parzonego, wędzonego, bez kości, bez skóry, pokrojonego na kawałki (3 x 10 cm)
  • 1 łodyżka trawy cytrynowej, świeżej (opcjonalnie) rozgnieciona
    10 g trawy cytrynowej, suszonej
  • 150 g makaronu ramen, suszonego
    150 g makaronu jajecznego, suchego, o czasie gotowania 3 min

Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1591 mg
Białko 42 g
Kalorie 4148 kJ / 991 kcal
Tłuszcz 76 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...