Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami

Polędwiczki wieprzowe faszerowane śliwkami z ziemniakami

4.3 50 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe (po 500 g)
  • 35 śliwek suszonych, bez pestek (ok. 340 g)
  • 2 łyżki oleju
  • sól do natarcia mięsa i oprószenia ziemniaków
  • pieprz czarny, mielony do natarcia mięsa
  • 1250 g wody
  • 1200 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 190 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 1 - 2 łyżki skrobi kukurydzianej
    1 - 2 łyżki skrobi ziemniaczanej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 392 kcal / 1640 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 12.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 679 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...