Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus ½ łyżeczki do makaronu
-
500 g bakłażana obranego, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
-
30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych30 g migdałów, blanszowanych
-
6 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
479 mg
Białko
16 g
Kalorie
1936 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Lasagne z grzybami
2 godz. 20 min
Dyniowe mac'n'cheese
50 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.