Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus ½ łyżeczki do makaronu
-
500 g bakłażana obranego, pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
woda do gotowania makaronu
-
30 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych30 g migdałów, blanszowanych
-
6 liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
479 mg
Białko
16 g
Kalorie
1936 kJ /
463 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Risotto z groszkiem i miętą
40 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Risotto z dynią i serem
50 min