
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki40 g
-
makaronu, suchego, typu spaghetti320 g
-
ząbki czosnku2 - 3
-
oliwy z oliwek plus ½ łyżeczki do makaronu30 g
-
bakłażana obranego, pokrojonego na 1,5 cm kawałki500 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu¾ łyżeczki
-
woda do gotowania makaronu
-
migdałów, blanszowanych30 g
-
liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji6
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
463 kcal /
1936 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
479 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Risotto z burakami i balsamico
40min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min