Gulasz warzywny z białą fasolą

Gulasz warzywny z białą fasolą

4.5 378 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • kaszy jęczmiennej pęczak
    50 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    120 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    80 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    50 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • wody
    500 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
    120 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 363 kcal / 1519.5 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...