Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 50 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 80 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 500 g wody
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 120 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1519.5 kJ / 363 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stroganow z pieczarek
35 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1h
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min