Urządzenia i Akcesoria
Gulasz warzywny z białą fasolą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
50 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
500 g wody
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
120 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.5 g
Kalorie
1519.5 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
9.5 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Zupa pomidorowa z ryżem, soczewicą i szpinakiem
30 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Potrawka warzywna z ryżem
30 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz z zielonej soczewicy
55 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55 min
Barszcz wegetariański
1 godz. 10 min