
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g koperku, świeżego tylko liście
- 50 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
- 120 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 80 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju
- 500 g wody
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 120 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 363 kcal / 1519.5 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 9.5 g