
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
melasy z granatu (patrz wskazówka i wariant)40 g
-
musztardy Dijon20 g
-
miodu, płynnego20 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
wody810 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
suszonych płatków chili¼ łyżeczki
-
jarmużu bez twardych części, pokrojonego na 2-3 cm kawałki200 g
-
sera halloumi o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w 2 cm kostkę225 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
kuskusu perłowego (patrz wskazówka)150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych, połówek3 łyżki
-
granatu tylko pestki½
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476 kcal /
1993 kJ
Białko
20 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
832 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska