Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą

Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą

4.7 158 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • wody
    300 g
  • liści szpinaku, mrożonych podzielonych na kawałki lub w brykiecie
    600 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    150 g
    150 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • sera mozzarella pokrojonego na kawałki
    250 g
  • sera ricotta podzielonego na kawałki
    250 g
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    40 g
  • mąki pszennej
    50 g
  • mleka
    500 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    4 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    2 szczypty
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm)
    9 - 12

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 466.7 kcal / 1952.6 kJ
Białko 25.9 g
Tłuszcz 25.4 g
Węglowodany 34.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 866.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...