
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
wody300 g
-
liści szpinaku, mrożonych podzielonych na kawałki lub w brykiecie600 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki150 g
-
sera mozzarella pokrojonego na kawałki250 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia40 g
-
mąki pszennej50 g
-
mleka500 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego4 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek20 g
-
płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm)9 - 12
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
466.7 kcal /
1952.6 kJ
Białko
25.9 g
Tłuszcz
25.4 g
Węglowodany
34.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
14.2 g
Sód
866.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Lasagne dyniowa
1 godz. 45 min
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Lasagne z warzywami
1 godz. 25 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50 min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 godz. 25 min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 godz. 10 min
Lasagne z kurczakiem i szpinakiem
1 godz. 45 min