Urządzenia i Akcesoria
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
410 g wody
-
120 g oliwy z oliwek
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
4 ½ łyżeczki soli
-
200 g cebuli pokrojonej w 1 cm piórka
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
1 łyżka sosu Worcestershire
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 - 2 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
60 g musztardy
-
100 g koncentratu pomidorowego
-
60 g miodu płynnego
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
200 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy
-
ser żółty średnio twardy (np. cheddar), starty (ok. 50 g), do posypania
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
18 łyżek śmietany, 18% tłuszczu (ok. 200 g)
-
1 limonka pokrojona na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wołowy satay z kolorowym makaronem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Kofty z kurczaka i letnia sałatka z dressingiem cytrynowym
30 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 50 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
2 godz. 20 min