Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji
Składniki
-
200 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
3 gałązki koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta cukru
-
8 kromek żytniego chleba gruboziarnistego
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
-
8 plastrów wędzonego łososia (opcjonalnie) (ok. 150 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
332.8 mg
Białko
4 g
Kalorie
700 kJ /
167.3 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RÓŻOWE PRZEPISY III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM5)
20 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pasta jajeczna z awokado
35 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Kanapki z siekanymi składnikami
2 godz. 15 min
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 min
Pasta śródziemnomorska
15 min