Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem

Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem

4.5 295 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 porcji

Składniki

  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
    200 g
  • sera feta pokrojonego na kawałki
    100 g
  • serka kremowego podzielonego na kawałki
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    3 gałązki
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    1 szczypta
  • kromek żytniego chleba gruboziarnistego
    8
  • awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
    1
  • wędzonego łososia (opcjonalnie) (ok. 150 g)
    8 plastrów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 167.3 kcal / 700 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 13.4 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 332.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...