Urządzenia i Akcesoria
Tatar z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
40 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki40 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
125 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
4 jabłuszka kaparowe, w zalewie odsączone, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438 mg
Białko
5 g
Kalorie
399.7 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z ricottą i kolorowymi pomidorkami
1 godz. 30 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Chrzan na zielono (ze szpinakiem)
10 min
Pomidory faszerowane miętą, cukinią i tuńczykiem
30 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Zielony sos wielkanocny
1 godz. 20 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min