Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
lub 40 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki - 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 125 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 4 jabłuszka kaparowe, w zalewie, odsączone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 399.7 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 438 mg
Alternatywne przepisy
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45min
Tatar ze śledzia
10 Min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 Min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 godz. 15 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 Min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 Min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55min
Wegańskie "mięso"
1sa 15 dk
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 Min
Tatar z fasoli
5min