Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
lub 40 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki - 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 125 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 4 jabłuszka kaparowe, w zalewie, odsączone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 399.7 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 438 mg
Alternatywne przepisy
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10min
Tatar z fasoli
5min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50min
Wytrawne serniczki z łososiem
4 Std. 15 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Tatar ze śledzia
10min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Pasta śródziemnomorska
15min
Pomidorowa pasta z serem feta
35min