
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
lub 40 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki - 20 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta soli (opcjonalnie)
- 125 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych
- 4 jabłuszka kaparowe, w zalewie, odsączone, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 399.7 kJ / 96 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 438 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 dk
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 dk
Mus z buraka z orzechami włoskimi
1sa 10 dk
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Pasta śródziemnomorska
15min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 Std. 30 Min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min