
Urządzenia i Akcesoria
Tatar z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
40 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
20 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 łyżka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
125 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
4 jabłuszka kaparowe, w zalewie odsączone, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
96 kcal /
399.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
1.4 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
438 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gremolata z parmezanem
5 min
Hummus z buraka
1 godz.
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Kanapki z pastą z ogórka i ricotty
10 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Tatar ze śledzia
10 min
Guacamole
15 min
Tatar z fasoli
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Kanapki z pastą buraczaną, awokado i łososiem
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min