Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 800 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 1,5-2 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 82 kJ / 20 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20 min
Brokuły i cukinia na parze (BLW, dla dzieci)
15min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Gotowanie na parze rabarbaru (300-450 g)
20 min
Gotowanie na parze selera naciowego (200-400 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Napój z orzechów laskowych
10min
Ziemniaki i dynia na parze (BLW, dla dzieci)
25min
Bulion z resztek warzyw
50min
Lody bananowe (jednoskładnikowe)
8h 5min