
Urządzenia i Akcesoria
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami; Ziołowy sos z sera pleśniowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
3 porcje
Składniki
Omlet z cukinią, łososiem i pomidorkami
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki80 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
jajek6
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
łososia wędzonego na zimno podzielonego na 3-4 cm kawałki1 opakowanie
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół12
-
wody400 g
Ziołowy sos z sera pleśniowego
-
mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście10 - 20 g
-
sera z niebieską pleśnią typu lazur, pokrojonego na kawałki100 g
-
mleka50 g
-
jogurtu greckiego gęstego100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
mieszane zioła, świeże np. rozmaryn, majeranek, oregano, tymianek, bazylia, tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
485.3 kcal /
2032 kJ
Białko
38.3 g
Tłuszcz
32.7 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
1554 mg