
Urządzenia i Akcesoria
Bulion z resztek warzyw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
3 słoiki
Składniki
-
warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki400 g
-
grzybów, świeżych dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków50 g
-
cebula z łupiną, przekrojona na pół1
-
ząbki czosnku z łupiną2
-
wody1500 g
-
soli2 łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego4
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
tymianku, świeżego2 gałązki
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
93.7 kcal /
391.7 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
1634.7 mg