Bulion z resztek warzyw

Bulion z resztek warzyw

4.4 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
3 słoiki

Składniki

  • warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
    400 g
  • grzybów, świeżych dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
    50 g
  • cebula z łupiną, przekrojona na pół
    1
  • ząbki czosnku z łupiną
    2
  • wody
    1500 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziarna ziela angielskiego
    4
  • ziaren pieprzu czarnego
    10
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • rozmarynu, świeżego
    2 gałązki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 93.7 kcal / 391.7 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 1634.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...