Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
- 50 g grzybów, świeżych, dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
- 1 cebula, z łupiną, przekrojona na pół
- 2 ząbki czosnku, z łupiną
- 1500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 391.7 kJ / 93.7 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1634.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajecznica z kiełbasą na parze
30min
Omlet z patelni z karmelizowaną cebulą
30min
Kogel-mogel
5 Min
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 Min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 Std.
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 Std. 20 Min
Chleb na parze
2 Std. 20 Min
Kotleciki orkiszowe z bułki
1 Std. 10 Min
Wywar warzywny (dla dzieci)
45 Min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3 Std. 50 Min
Wolno gotowany bulion cielęcy i ravioli z dynią (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 50 min