Bulion z resztek warzyw
TM6 TM5

Bulion z resztek warzyw

4.6 (19 ocen)

Składniki

  • 400 g warzyw, mieszanych resztek, pokrojonych na kawałki lub mieszanych obierek z warzyw, ekologicznych, np. obierki z marchewki, korzenia selera, korzenia pietruszki
  • 50 g grzybów, świeżych, dowolnych, np. pieczarek, boczniaków, podgrzybków
  • 1 cebula, z łupiną, przekrojona na pół
  • 2 ząbki czosnku, z łupiną
  • 1500 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu czarnego
  • 2 gałązki tymianku, świeżego
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
391.7 kJ / 93.7 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1634.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy