
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec z halloumi i rozmarynem
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
mąki orkiszowej (patrz wskazówka)400 g
-
suchych drożdży (7-8 g)1 opakowanie
-
oleju rzepakowego60 g
-
mleka150 g
-
miodu, płynnego30 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
sera halloumi pokrojonego na kawałki225 - 250 g
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół80 g
-
rozmarynu, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 gałązki
-
żółtko roztrzepane1
-
żurawina, do mięs ze słoiczka, do podania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
314.9 kcal /
1317.5 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
13.3 g
Węglowodany
40.9 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Sód
262.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 godz. 30 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 godz. 40 min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1 godz. 35 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Koszyczki z prosciutto
40 min
Galette z borówkami
1 godz. 25 min
Mini focaccie
2 godz. 5 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min