![Wieniec z halloumi i rozmarynem Wieniec z halloumi i rozmarynem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/30e9e89f-a4fc-446f-ac1f-2dee969c5a66/Derivates/3338bc4d-812a-437c-b512-990e0000b449.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
g mąki orkiszowej (patrz wskazówka)
lub 400 g mąki pszennej - 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g)
- 60 g oleju rzepakowego
- 150 g mleka
- 30 g miodu, płynnego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 225 - 250 g sera halloumi, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 żółtko, roztrzepane
- żurawina, do mięs, ze słoiczka, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1317.5 kJ / 314.9 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 40.9 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 262.1 mg