
Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
6 sztuk
Składniki
-
4 - 6 jajek o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
-
ocet do przetarcia jajek
-
10 g zielonej herbaty liściastej np. Mate, suszonej
-
woda (do oznaczenia 1 l)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
61.7 kcal /
258 kJ
Białko
5.3 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
0.3 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Sód
61 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska