
Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 jajek o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
- ocet do przetarcia jajek
- 10 g zielonej herbaty liściastej np. Mate, suszonej
- woda (do oznaczenia 1 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 61.7 kcal / 258 kJ
- Białko
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Kompot z suszu
2 godz. 10 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4 godz.