Wersje kompatybilne
Gotowanie i farbowanie jajek na zielono (zieloną herbatą)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 6 jajek, o białych skorupkach, dokładnie umytych, schłodzonych
- ocet, do przetarcia jajek
- 10 g zielonej herbaty liściastej, np. Mate, suszonej
- woda (do oznaczenia 1 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 258 kJ / 61.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 Std. 10 Min
Gotowanie i farbowanie jajek na niebiesko (czerwoną kapustą)
3 godz. 20 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Koreańska sałatka ziemniaczana z marynowanymi warzywami (z osłoną noża miksującego 2.0)
25h 5min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1h 45min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Gotowanie i farbowanie jajek na żółto (kurkumą)
3 godz. 20 min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 Min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Gotowanie i farbowanie jajek na brązowo (łupinami cebuli)
3 godz. 20 min
Baranek wielkanocny
1 Std. 30 Min