Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kalarepy, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 150 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 120 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
1 - 2
łyżki oleju
lub 1 - 2 łyżki kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu - 2 łyżki szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 384 kJ / 91.8 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 327 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka z tartej marchewki z jabłkiem (TM6)
5min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM6)
10min
Surówka z kalarepy i marchewki
10min
Surówka z tartej marchewki z chrzanem (TM5)
10min
Różowa surówka
10min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM6)
15 min
Surówka z kalarepy (TM6)
15 min
Surówka z kopru włoskiego, selera i jabłka (TM5)
15 min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min