Kluski z czerstwych bułek

Kluski z czerstwych bułek

4.2 71 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
  • 80 - 100 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na kawałki
    80 - 100 g kostek boczku
  • 1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
  • 30 g masła
  • woda do gotowania klusek
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g wody
  • 6 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 381.6 kcal / 1596.7 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 46.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 662.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...