Urządzenia i Akcesoria
Kluski z czerstwych bułek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
3 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
-
80 - 100 g kostek boczku80 - 100 g boczku parzonego, w plastrach pokrojonego na kawałki
-
1 cebula (ok. 100 g), przekrojona na pół
-
30 g masła
-
woda do gotowania klusek
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania klusek
-
250 g mąki pszennej
-
50 g wody
-
6 jajek
-
1 pęczek szczypiorku, świeżego (ok. 20 g), posiekanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
662.9 mg
Białko
14 g
Kalorie
1596.7 kJ /
381.6 kcal
Tłuszcz
14.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
46.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
COMFORT FOOD
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM5)
1 Std.
Chlebek hot dog do odrywania
1 Std. 30 Min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 Min
Mini tarty z porem
1 Std.
Tureckie börki z ziemniakami
1 Std. 15 Min
Kotlety z czerstwego chleba z papryką
30 Min
Knedle z wczorajszych ziemniaków i czerstwych bułek
40 Min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 Min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 Min