Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
La garniture
- 50 g de parmesan, coupé en morceaux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 220 g d'olives noires dénoyautées
- 50 g de crème fraîche
- 200 g de fromage de chèvre en bûche, coupé en morceaux
- 1 œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2556.3 kJ / 615.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 49.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.5 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 892 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes courgette-mozzarella
45 dk
Japchae
50 dk
Tortilla espagnole à la ciboulette
35 dk
Tartine à la feta, aux tomates confites et courgettes rôties
30 Min
Gratin de ravioli
1 godz. 40 min
Croquettes de thon panées à l'amarante
1 godz. 30 min
Gratin dauphinois aux cèpes
1 godz. 30 min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 dk
Feuilleté au fromage
2 Std. 5 Min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20min
Couronne royale au camembert
2h 25 min.
Samoussas au fromage
30 Min