Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 15 g de gingembre frais
- 4 gousses d'ail
- 1 tomate, coupée en deux
- 15 g d'huile neutre
- 1 pincée de thym déshydraté
- ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel
- 800 g de légumes variés (carotte, patate douce, chou-fleur, aubergine, poivron, par ex.), coupés en morceaux
-
50
g de massalé en poudre (voir "Conseil(s)")
lub 2 c. à soupe de massalé en pâte (voir "Information(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 572.8 kJ / 136.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 855.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka grecque
1h 20min
Colombo de légumes
1h 5min
Boulgour au poivron, au concombre et à la courge
45min
Chili Sin Carne
30min
Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes
30min
Riz djerbien aux blancs de poulet
1h
Tajine de poulet aux pruneaux et aux abricots secs
35min
Korma veggie aux noix de cajou
55min
Tajine végétarien
35min
Japchae
50min
Tikka bowl façon dahl
55min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20min