Parmentier de dinde aux patates douces

Parmentier de dinde aux patates douces

2.9 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 1000 g de patates douces coupées en morceaux
  • 300 g d'épinards frais
  • 200 g d'oignons jaunes coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 30 g d'huile végétale
  • 400 g de tomates concassées en conserve
    400 g de tomates, fraîches, coupées en morceaux
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 4 - 6 pincées de poivre moulu
  • 700 g de filet de dinde, sans peau coupé en morceaux
  • 150 g de lardons fumés
  • 15 g de beurre (opcjonalnie) coupé en morceaux
  • 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683.3 kcal / 2879.8 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1281 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...