Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de patates douces, coupées en morceaux
- 300 g d'épinards frais
- 200 g d'oignons jaunes, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile végétale
-
400
g de tomates concassées en conserve
lub 400 g de tomates fraîches, coupées en morceaux - 1 ½ c. à café de sel
- 4 - 6 pincées de poivre moulu
- 700 g de filet de dinde, sans peau, coupé en morceaux
- 150 g de lardons fumés
- 15 g de beurre, coupé en morceaux (opcjonalnie)
- 1 - 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2879.8 kJ / 683.3 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 1281 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmentier de poulet au curry
1 godz. 15 min
Gratin de patate douce, poulet fumé
1 godz.
Mijoté de butternut au bœuf et aux nouilles
25min
Poulet au lait de coco, nouilles sautées aux légumes
50min
Chili con carne
50min
Blanquette de dinde à la vanille, boulgour aux carottes
1h 5 min
One pot pasta à la courge, lardons et noisettes
45 min
Crumble de poulet aux poireaux
50min
Tikka bowl façon dahl
55min
Pilaf de quinoa au poulet et carottes
25min
Cari poulet
45 min
Parmentier de veau au potimarron
1h 10min