
Urządzenia i Akcesoria
Parmentier de dinde aux patates douces
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions
Składniki
-
de patates douces coupées en morceaux1000 g
-
d'épinards frais300 g
-
d'oignons jaunes coupés en deux200 g
-
gousses d'ail2
-
d'huile végétale30 g
-
de tomates concassées en conserve400 g
-
de sel1 ½ c. à café
-
de poivre moulu4 - 6 pincées
-
de filet de dinde, sans peau coupé en morceaux700 g
-
de lardons fumés150 g
-
de beurre (opcjonalnie) coupé en morceaux15 g
-
de noix de muscade fraîchement râpée1 - 2 pincées
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
683.3 kcal /
2879.8 kJ
Białko
54 g
Tłuszcz
22.5 g
Węglowodany
65.8 g
Błonnik
11.3 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
1281 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Faciles ou créatives
60 Przepisów
Francja
Francja