Parmentier de dinde aux patates douces

Parmentier de dinde aux patates douces

2.9 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de patates douces coupées en morceaux
    1000 g
  • d'épinards frais
    300 g
  • d'oignons jaunes coupés en deux
    200 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile végétale
    30 g
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
    400 g de tomates, fraîches, coupées en morceaux
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre moulu
    4 - 6 pincées
  • de filet de dinde, sans peau coupé en morceaux
    700 g
  • de lardons fumés
    150 g
  • de beurre (opcjonalnie) coupé en morceaux
    15 g
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 683.3 kcal / 2879.8 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 22.5 g
Węglowodany 65.8 g
Błonnik 11.3 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 1281 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...