Riz au boeuf et brocoli

Riz au boeuf et brocoli

4.3 34 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de riz blanc, de type jasmin
  • 20 g d'huile végétale
  • 1 gousse d'ail
  • 250 g de lanières de viande de boeuf (1 cm x 3-4 cm), séchée avec du papier essuie-tout
  • 430 g d'eau et un peu plus pour tremper le riz
  • 150 g de fleurettes de brocoli (± 2 cm)
  • 40 g de sauce soja
  • 10 g de sauce soja foncée
  • 50 g de sauce aux huîtres
  • 50 - 60 g de pousses de bambou en conserve
  • 5 g d'huile de sésame
  • 1 c. à café de gingembre moulu
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre blanc moulu
  • de l'oignon de printemps en tranches (1 mm), comme finition
  • de piment, sec, en flocons (opcjonalnie) comme finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 portions

Kalorie 1581.2 kcal / 6615.8 kJ
Białko 82.9 g
Tłuszcz 40 g
Węglowodany 221.8 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 5952.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...