Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de parmesan, en morceaux (2-3 cm)
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 250 g de tomates concassées
- 2 bouquets de basilic frais, feuilles lavées et séchées
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu
- 500 g de pâte sèche, type paccheri
- 180 g de ricotta de brebis (ou ricotta de lait de vache selon les goûts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30 min
One-Pot-Pasta au jambon
25min
Tarte au gruyère
50min
Salade de cornettes
30 min
Trenette au pesto
45 min
One pot à la grecque
30 min
Rigatoni et sauce aux poivrons
30 min
Focaccia aux pommes de terre
2hod. 50min
Linguine à la carbonara de courgettes
30 min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Bucatini à l'amatriciana
45 min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25min