Poulet miel-citron vert et riz créole

Poulet miel-citron vert et riz créole

4.5 152 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

La sauce
  • 1 bouquet de persil frais plat (d’env. 20g), effeuillé
  • 40 g de pistaches, nature
  • 2 gousses d'ail
  • 1 piment rouge, frais coupé en deux, épépiné
  • 3 citrons verts bio
  • 80 g de miel liquide
  • 40 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
Le riz et le poulet
  • 1000 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • 300 g de riz à grain long (parboiled, cuisson 20 minutes)
  • ½ c. à café d'huile d'arachide
  • 4 blancs de poulet, sans peau (d'env.140 g chacun)
  • 1 c. à soupe de beurre

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 582 kcal / 2457 kJ
Białko 40.5 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...