![Caramelised leek and feta tart Caramelised leek and feta tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9504f345-16b0-4c4c-a62a-4bbfab11ed78/Derivates/958082e5-db29-4280-aad4-1cfaa03a8922.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 90 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra to grease
- 180 g plain flour, plus extra to dust
- 1 egg yolk
- 30 g chilled water
Filling
- 20 g oil
- 300 g leek, white part only, cut into slices (1-2 cm)
- 20 g brown sugar
- 10 g white vinegar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 3 eggs
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 70 g Danish feta, crumbled
- 100 g cherry tomatoes, mixed, sliced as desired
- 8 anchovy fillets (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, to garnish
- mixed salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1589.2 kJ / 378.4 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 402.3 mg
Alternatywne przepisy
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2sa
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27u. 20min
Spinach and chorizo filo pies
45 min
Open fish burgers
1h
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Soula's Spanakopita
1 Std. 35 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2hod. 25min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3hod. 5min
Sweet potato quiche with prosciutto
1h 15min
Chicken and spinach enchiladas
40 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1sa 50 dk