Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 250 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 325 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 pinch fine salt
- 160 g sour cream
Filling
- 500 g water
- 200 g asparagus, woody ends trimmed
- cold water, for soaking
- 100 g cheddar cheese, cut into cubes (2 cm)
- ½ bunch fresh chives, cut into small pieces (2 mm)
- 1 lemon, zest only, finely grated, no white pith
- 100 g ricotta
- 3 eggs
- 100 g sour cream
- ½ tsp sea salt flakes
- ½ tsp ground black pepper
- 6 spring onions/shallots, cut into pieces same length as asparagus, then cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438.4 kJ / 580.5 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 306.8 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Baked artichoke dip
35 Min
Gin and lime pie
3h 10min
Leek and smoked salmon dip
55 Min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2 Std. 25 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30 min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 Min
Eggplant rotolo
1 Std. 40 Min
Courgette strudel
1 godz. 20 min
Mushroom croustade
1 Std. 35 Min
Leek and ham tart
1 godz. 55 min