Beetroot and carrot salad with vincotto dressing

Beetroot and carrot salad with vincotto dressing

4.7 86 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
8 portions

Składniki

  • vincotto (vino cotto) plus extra to serve (see Tips)
    20 g
  • balsamic vinegar
    20 g
  • orange juice (see Tips)
    50 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • beetroot peeled and cut into quarters (see Tips)
    400 g
  • carrot peeled and cut into pieces (see Tips)
    400 g
  • dried cranberries
    50 g
  • pepitas toasted
    20 g
  • hemp seeds (optional)
    20 g
  • linseeds (flaxseeds)
    2 tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • mixed baby salad leaves
    60 g
  • Danish feta cut into pieces, to serve (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 165 kcal / 693.1 kJ
Białko 4.2 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 198.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...