Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g parsnip, peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 100 g milk
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 230 g after draining - see Tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 793 kJ / 188.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 228.8 mg
Alternatywne przepisy
Curried carrot and ginger soup
40 min
Chicken liver pâté
2h 20 min
Chicken and port pâté
1h 30min
Salmon and fennel risotto
30 min
Carrot and coriander soup
30 min
Carrot, pumpkin and ginger purée
20min
Spicy cauliflower soup
20min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Cauliflower mash
25 min
Fish pie with cauliflower mash
1h 15 min
Creamed spinach
15min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min