![Parsnip and bean mash Parsnip and bean mash](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8a58a011-cbe9-48ec-ab0a-00ba79ad8211/Derivates/86560caf-ae2d-4e93-bff2-3c019cf56e08.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g parsnip, peeled and cut into pieces (approx. 2 cm)
- 100 g milk
- 400 g canned cannellini beans, rinsed and drained (approx. 230 g after draining - see Tip)
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 20 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 793 kJ / 188.8 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 228.8 mg
Alternatywne przepisy
Smashed pea and bean dip
30 Min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Apple sauce
20 min
Cauliflower mash
25 Min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Mixed mushroom pâté
1 Std. 25 Min
Bengali fish cakes
1 Std. 20 Min
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Broccoli soup with sage oil
30 Min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 Std.
Mixed vegetable mash (purée)
40 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35min