![Leek quiche Leek quiche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E1A31088-6F6A-4042-BA93-319EA545E3AC/Derivates/aeaa1cd0-9cfe-4395-b70f-ed361c156d8b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pie crust
- 100 g blanched almonds
- 40 g sesame seeds
- 200 g rolled oats
- ¼ tsp salt
- 125 g filtered water
Leek filling
- 1 brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed and deseeded if preferred, cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 leeks (approx. 400 g), white part only, cut into thin slices (5 mm)
- 100 g raw cashews
- 150 g filtered water
- 2 tsp salt
- 40 g cornflour
- 300 g silken tofu, cut into pieces
- 1 - 2 pinches paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1623.4 kJ / 386.5 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Vegetarian quiche
1 godz. 55 min
Vegan mayonnaise
15 min
Vegan macadamia cheese ball
56h 55 min
Pearl barley risotto with asparagus
1sa 5 dk
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 dk
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Sweet and sour tempeh
50 dk
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40 min
Vegan moussaka
1h 50min