![Serrano Ham and Asparagus Soup Serrano Ham and Asparagus Soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5CF771D3-BD2B-46A2-900F-8725E52C7562/Derivates/4f19c7da-0911-4a8f-ad10-5205f6b9210d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Serrano ham, cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 bunch green asparagus, woody ends removed, sliced (5 mm), tips reserved
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch paprika
- 1200 g water
- 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each)
- 50 g vermicelli, broken in pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 461 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 192.3 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and stilton soup
30 dk
Seafood Risotto
40 dk
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1sa 15 dk
Spinach and Parmesan Soup
45 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.
Grisons Barley Soup
55 menit
Mixed Seafood Risotto
40 dk
Onion Soup
1 godz.
Venison and Potato Goulash
50 min
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
1sa 25 dk
Grated Potato Pancakes (TM5)
35min
Spinach Soup and Pea Risotto with Prawns
30 dk