Urządzenia i Akcesoria
Serrano Ham and Asparagus Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
-
Serrano ham cut in pieces50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
green asparagus woody ends removed, sliced (5 mm), tips reserved1 bunch
-
salt1 ½ tsp
-
paprika1 pinch
-
water1200 g
-
vegetable stock cubes (for 0.5 l each)2
-
vermicelli broken in pieces (2 cm)50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
192.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
461 kJ /
110 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
6.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min
Surimi Stick Salad
15 min
Couscous Cake with Fruit
1 godz. 50 min
Leek Leaf Chicken Rolls
55 min
Monkfish and prawn soup
1 godz.
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 godz.
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 min
Pears in Spiced Red Wine
3 godz. 20 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1 godz. 15 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Onion Soup
1 godz.