Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)

Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)

4.6 146 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • cod fillets thick cut, skinless, boneless (approx. 120 g each)
    4
  • fine sea salt
    1 ¼ tsp
  • cayenne pepper
    ½ tsp
  • ground turmeric
    ¼ tsp
  • vegetable oil plus 1-2 Tbsp for frying
    50 g
  • dried fennel seeds
    1 tsp
  • black mustard seeds
    1 tsp
  • onions quartered
    170 g
  • garlic cloves
    2
  • tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
    400 g
  • ground cumin
    2 tsp
  • garam masala
    ½ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 24.9 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...