Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 cod fillets, thick cut, skinless, boneless (approx. 120 g each)
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground turmeric
- 50 g vegetable oil, plus 1-2 Tbsp for frying
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 170 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 400 g tinned chopped tomatoes (1 x 400 g tin)
- 2 tsp ground cumin
- ½ tsp garam masala
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 24.9 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Shakshuka
50 min
Prawn Bhuna
30 min
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10 min
Aubergine Paneer Rolls with Red Lentils and Mint Yoghurt
40min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45 min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Prawn Curry with Basmati Rice
35 min
Seafood Korma
40min
Keralan Fish Curry
30 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30 min