Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rice
- 50 g onions, halved
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 50 g olive oil
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 80 g green peppers, cut in pieces
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g coconut milk
- 500 g raw prawns, peeled, medium
- 400 g fish fillets, e.g. Hake, sea bass, etc. cut in pieces (5 cm)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 Tbsp fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
Alternatywne przepisy
Seafood Risotto
40 Min
Tomato and Haddock Rice
50 Min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 Min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Haddock Crumble with Tomatoes and Peppers
45 Min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 Min
Fish Stew
45 Min
Tuna, Courgette and Red Pepper Lasagne
35 Min
Chicken Étouffée
45 Min
Chicken Curry with Spinach
1h 5min