Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g rice
- 50 g onions, halved
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 50 g olive oil
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 80 g green peppers, cut in pieces
- 1 fish stock cube (for 0.5 l), crumbled
- ½ tsp fine sea salt
- 200 g coconut milk
- 500 g raw prawns, peeled, medium
- 400 g fish fillets, e.g. Hake, sea bass, etc. cut in pieces (5 cm)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 Tbsp fresh chives, finely chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 593 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Barley Stew
50min
Seafood Risotto
40min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Steamed Hake with 7 Colour Rice
1h
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30min
Seafood Stew with Rice
30min
Orange-roasted Chicken Thighs with Green Olives and Basmati Rice
1 Std. 10 Min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Creamed Cod
45min
Fish Stew
45min
Spiced Orange Roast Chicken and Basmati Rice with Raisins
1h
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min