Wersje kompatybilne
Stuffed Tomatoes with Rice and Cashew & Basil Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Tomatoes and Rice
- 4 beef tomatoes (approx. 1000 g)
- 1 onion, quartered
- 1 garlic clove
- 50 g carrots, cut in pieces
- 50 g red peppers, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 150 g beef mince
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp dried oregano
- ½ tsp dried thyme
- 20 g breadcrumbs
- 125 g mozzarella, cut in slices (5 mm)
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 160 g rice
- 1200 g water
Cashew and Basil Sauce
- 100 g cashew nuts
- 20 g fresh basil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- ½ tsp sugar
- 10 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1787 kJ / 427 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1 Std. 50 Min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1h
Pear and Goat's Cheese Parcels
40min
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Pasta with Squash and Chickpeas
30min
Tuna with Tomato Sauce, Capers and Olives
25 Min
Stuffed Vegetables
1h 5min
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h
Penne with Diced Butternut Squash and Ham
40min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40min