![Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3b4d11e5-7465-4270-8abc-42eaaaceef99/Derivates/6db3891a-a670-4c19-8ee6-760a14a83190.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 60 g shallots, halved
- 15 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves
- 1000 g boiling water
- 220 g dried Puy lentils, rinsed
- 4 fresh salmon fillets, skinless (approx. 135 g each)
- 1 lemon, thinly sliced
- 16 baby plum tomatoes, halved
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, roughly chopped
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2085 kJ / 499 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Pea and Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potatoes
45min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1u. 20min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50 мин.
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35min