Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils

Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils

4.5 80 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • shallots halved
    60 g
  • olive oil
    15 g
  • fresh spinach leaves
    200 g
  • boiling water
    1000 g
  • dried Puy lentils rinsed
    220 g
  • fresh salmon fillets, skinless (approx. 135 g each)
    4
  • lemon thinly sliced
    1
  • baby plum tomatoes halved
    16
  • balsamic vinegar
    2 Tbsp
  • fresh parsley leaves roughly chopped
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 499 kcal / 2085 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 28 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 580 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...