Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g courgettes
- 100 g carrots
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 25 g unsalted butter, diced
- 75 g white wine
- 1 lemon, 10 g juice and 2 pieces of thin peelings of skin only (2-3 cm)
- 2 sprigs fresh thyme
- 1 fresh bay leaf
- 4 white fish fillets, skinless, boneless (e.g. haddock or cod, approx. 100 g each)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 500 g boiling water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 805 kJ / 193 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
Alternatywne przepisy
Balsamic Salmon and Courgette Noodles
25min
Turkey Crumble
1h 10min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
30 min
Veracruz Fish
30 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Salmon with Broccoli, Rice and Dill Sauce
45 min
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Fish and Herb Parcel
35min
Salmon with Broccoli, Couscous and Honey Mustard Sauce
1h