Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle

Filetti di merluzzo con peperoni e cipolle

4.7 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolla sbucciata, a metà in verticale
  • 550 g di peperoni rossi puliti e a spicchi che entrino nel foro del coperchio dell'Affettatutto,
  • 600 g di filetti di merluzzo senza pelle (altezza 2-3 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 5 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 g di coriandolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di foglioline di timo fresco
  • 1 limone la scorza senza la parte bianca
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe bianco macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 669 mg
Białko 33 g
Kalorie 1475 kJ / 352 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...