Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1000 g d'anneaux de calamar
- 10 g d'huile de sésame
- 2 brins de romarin frais
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599.5 kJ / 378.5 kcal
- Białko
- 73.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1937.8 mg
Alternatywne przepisy
Bar cuit à l'italienne, sauce aux poivrons grillés et salade de fenouil
40min
Poulet sauce mole verde
1h
Poulpe mariné
7 Std. 5 Min
Gigot d'agneau sous-vide
5h 15min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1 Std. 35 Min
Travers de porc sauce au café
40min
Brochettes merguez-abricot
50min
Ragoût de veau à l'asturienne
2h 45min
Opérette de fruits de mer
1h 40min
Calamars farcis comme en Algarve
1sa 10 dk
Ris de veau aux oignons nouveaux
3h
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2 Std. 20 Min