Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
- 1000 g d'anneaux de calamar
- 10 g d'huile de sésame
- 2 brins de romarin frais
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1599.5 kJ / 378.5 kcal
- Białko
- 73.3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1937.8 mg
Alternatywne przepisy
Cuire du riz long complet
55 min
Saumon teriyaki sous-vide
1h 20min
Lotte, pomme de terre et poivron (cuisson sous vide)
2 godz. 15 min
Poulet mariné aux oignons et champignons noirs
55 min
Purée de pomme de terre et merguez
55 min
Cuisson du riz basmati
35min
Côte de porc sous-vide et salade de pommes
2h 40min
Magret de canard à la courge et orange sous-vide
1h 25min
Bar et fenouils caramélisés
1 godz. 15 min
Cuisse de poulet en croûte de sel, pommes de terre épicées
1h 20min
Cuisses de poulet sous-vide
1 godz. 30 min
Calamars farcis comme en Algarve
1 godz. 10 min