Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre congelé, en cubes
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 65 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 2 mangues mûres, en lamelles
- le zeste d'un citron vert, finement râpé
- 3 c. à soupe de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 346 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45 Min
Soupe froide de melon à l’anis, yaourt de brebis au miel
1 Std. 15 Min
Cheesecake abricot-basilic de Claudine
4 Std.
Tartelettes aux pommes en filo
1 Std. 20 Min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50 Min
Tarte normande
1 Std. 25 Min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1 Std. 10 Min
Tarte à l'ananas
3 Std.
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte aux poires à l'ancienne
1 Std. 10 Min
Crème brûlée à la badiane
4 Std. 15 Min