Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mollica di pane, a pezzi
- 200 g di latte
- 4 melanzane violette rotonde piccole
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 150 g di mortadella a pezzi
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di cipolla a pezzi
- 3 uova
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 pomodori cuore di bue a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3562.5 kJ / 851.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 98.5 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 11.7 g
- Sód
- 769.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini di patate e uova tartufati
1 godz.
Rollè di tacchino ripieno con contorno di patate
1hod. 30min
Torta salata ai funghi
1hod. 30min
Cipolle ripiene di zucca e rosmarino
1hod. 30min
Polpettone in salsa di cipolle
1 godz.
Crocchette di pollo e patate
50 Min
Torta salata di pollo, funghi e patate dolci
1h 55min
Frittatine alle cime di rapa
1 godz.
Mini galettes ai funghi
1 Std. 45 Min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Pappardelle invernali zucca e funghi
45 Min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40 min