Wersje kompatybilne
Cuori di lattuga con peperoni caramellati e pollo
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di peperoni rossi a listarelle
- 90 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di vino bianco
- 100 g di acqua
- 300 g di petto di pollo a pezzi (2x2 cm)
- 6 cespi di lattuga romana a metà, nel senso della lunghezza
- olio extravergine di oliva q.b.
- glassa di aceto balsamico q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1384 kJ / 321 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Bignè al ripieno di gamberetti
1小时 20 分钟
Sorbetto veloce di frutta fresca
10min
Carpaccio di manzo marinato alle erbe
2 Std. 15 Min
Insalata di pollo e carciofi all'arancia
50 Min
Peperoni baby ripieni
20 Min
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40 Min
Insalata di cozze e salsa al lime
40 Min
Caramelle salate ai porcini, speck e provola
1 Std.
Turbantini affumicati
40 Min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40 Min
Bruschette saporite
40 Min