Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di porro la parte bianca (3 cm)
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 1 foglia foglia di alloro fresca, lavata
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 3 foglie di salvia fresca, lavate
- 300 g di patate, pelate e a pezzi (3 cm)
- 400 g di castagne cotte e pelate (peso netto)
- 900 g di brodo vegetale
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di funghi finferli freschi
- 70 g di speck a listarelle
- 5 - 6 fili di erba cipollina fresca tritata, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1543.3 kJ / 368.8 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 318.1 mg
Alternatywne przepisy
Crema di carote e sedano con olio alle erbe
45min
Vellutata di sedano rapa e mele renette
40min
Vellutata di pomodoro (Bimby Friend)
40min
Pollo Garam masala con riso basmati (Bimby Friend)
40min
Mantecados (Shortbread Andalusi)
2 Std.
Tirtlan
1h 30min
Gazpacho prosciutto e melone
2sa 10 dk
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1 godz.
Vellutata di castagne con porcini
50 min
Crema di barbabietole con crostini al formaggio e cipolle caramellate
50 min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 min
Risotto pere e Castelmagno
35 min