Gnocchi di pane alla barbabietola su crema allo zafferano

Gnocchi di pane alla barbabietola su crema allo zafferano

4.1 79 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Gnocchi di pane alla barbabietola
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 100 g di pane raffermo a pezzi
  • 110 g di barbabietole rosse cotte a pezzi
  • 2 uova medie
  • 20 g di farina tipo 00
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 500 g di acqua
Crema allo zafferano
  • 30 g di scalogno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di panna di soia
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 pizzico di sale integrale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 367 kcal / 1534 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 0.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...