Wersje kompatybilne
Cannelloni di porro al baccalà mantecato su salsa di rapa rossa di Mattia Poggi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baccalà mantecato
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato
- 2 cucchiai di latte
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di olio di oliva + q.b.
Porri
- 4 porri, puliti
- 5 g di sale
- 5 g di zucchero
- 1510 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 50 g di capperi sotto sale
- 50 g di olive taggiasche denocciolate
Salsa di rapa rossa
- 2 barbabietole rosse cotte a tocchetti
- 40 g di olio di oliva
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di origano secco
- foglie di prezzemolo fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1747.5 kJ / 417.7 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 711.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cracker di riso con baccalà mantecato
50min
Pesce al vapore; lenticchie speziate; salsa ai peperoni (Bimby Friend)
40min
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3 Std. 30 Min
Mousse all'avocado
15min
Vellutata di cardi con patate al timo
50min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1h
Chutney al mango e senape
1h 10min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1h
Bicchierini ai peperoni arrostiti
30min
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Baccalà mantecato con polenta (Bimby Friend)
1h
Baccalà mantecato alla veneziana
40min