Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)

Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)

3.3 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 30 g di acqua
  • 200 g di farina di grano saraceno
  • 100 g farina di ceci + q.b.
  • 2 cucchiaini di lievito istantaneo per torte salate
  • 150 g di yogurt bianco non dolcificato
  • ½ cucchiaino di sale
  • olio extravergine di oliva q.b. per ungere
Glassa al miele e peperoncino
  • 1 - 2 peperoncini rossi piccanti, freschi a pezzi
  • 30 g di cipollotto a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 80 g di miele
  • 10 g di aceto di riso
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di coriandolo in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 180 g di panna acida (30% di grassi)
  • 110 g di carota a fette (4 mm)
  • 130 g di pastinaca a fette (4 mm)
  • 80 g di cipolla rossa a fette (4 mm)
  • 140 g di Gorgonzola tagliato a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 615.5 kcal / 2575.1 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 83.5 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 13.1 g
Sód 1251.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...