Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 2 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre fondu
- 40 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornes de gazelle
1h
Cheesecake à la vanille cuit
13sa 30 dk
Millas
1h
Pain marocain
2sa 45 dk
Rivani (gâteau de semoule à l'orange)
1h 15min
Cornes de gazelle à la rose
45min
Riz Biryani
45min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Baklavas libanais
1h 5min
Pastilla au poulet
1h 10min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40min