Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'amandes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 2 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 50 g de beurre fondu
- 40 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 477 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastilla au poulet
1h 10 min
Gâteau de semoule à l'orange
6 godz. 45 min
Pain marocain
2u. 45min
Conchas
2h
Roulé de pain
1h 15 min
Biscuits italiens aux fruits secs
35 min
Cornes de gazelle
1h
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Baklavas libanais
1h 5 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40 min