Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compote de pommes
- 400 g de pommes, épluchées et coupées en morceaux
- 30 g de miel
- le jus d'1/2 citron jaune
Les noix caramélisées
- 150 g de cerneaux de noix
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
Le biscuit
- 150 g de miel
- 50 g de cassonade
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de farine de blé
- 2 œufs
- 2 c. à café levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café bombée d'épices à pain d'épices
La finition
- 1 c. à soupe de miel
- 50 g de pommes séchées en chips
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1348.1 kJ / 322.5 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche au potiron
3 godz. 45 min
Carrés menthe-chocolat
5h
Le pain bannique
30min
Focaccia sucrée à la noisette
2h 20min
Galette magique des Rois
3h 15 min
Bretzels sucrés
4h
Galette des rois à la crème d'amande
1h 15 min
Pain de Gênes
1h
Briouats
35 Min
Pain express
1h 15 min
Gâteau express
40min
Pain au lait
2h 20min